هادی قوامی گفت: اخیراً مجلس و دولت با همکاری دوجانبه مالیات عایدی بر سرمایه را تصویب کردند که معنی این قانون این است که ما باید برای دلالی مانع ایجاد کنیم تا افراد به سمت دلالی نروند بلکه به سمت تولید حرکت کنند.

معاون پارلمانی وزارت اقتصاد: دلالی مانع رشد تولید و عامل تورم است

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا، هادی قوامی معاون پارلمانی وزارت اقتصاد در بازدید از غرفه انتشارات پیامبر مهربان در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با توانا به نقش انتشارات فارس در معرفی انقلاب اسلامی به جوانان و مباحث اقتصادی پرداخت. کتب انتشارات فارس باید در کتابخانه‌های مختلف کشور قرار گیرد هادی قوامی در بازدید از انتشارات فارس گفت: پیامبر مهربان دغدغه نظام را دارد و در فراز و فرود‌ها در جهت تبیین مسائل نظام کمک‌های بسیاری کرده است. این رسانه یک فرصت و قوت برای کشور است و باید تلاش کرد کتب انتشارات فارس در کتابخانه‌های مختلف کشور قرار گیرد تا نسل جوان با فراز و فرودهای انقلاب آشنا شوند. ارزش باید از کانال مقدار پیگیری شود نه مقدار معاون پارلمانی وزارت اقتصاد به راهکار‌های مبارزه با تورم پرداخت و گفت: چالش امروز ارزش است و ما فکر می‌کنیم از کانال قیمت باید ارزش را پیگیری کنیم در حالی‌ که این نقطه انحراف است. ارزش باید از کانال مقدار پیگیری شود. یک اثر وقتی می‌تواند اثرگذار باشد که مطالب شکلی نباشد بلکه خلق شده باشد. ما قوانین بسیاری تولید می‌کنیم اما به دلیل آن که از ارزش دور می‌شود ماندگار و پایدار نمی‌ماند. باید به واسطه قانون مالیات بر عایدی برای دلالی مانع ایجاد کرد وی در توضیح قانون مالیات بر عایدی عنوان کرد و گفت: اخیراً مجلس و دولت با همکاری دوجانبه مالیات بر عایدی سرمایه تصویب کردند. معنی این قانون این است که ما باید برای دلالی مانع ایجاد کنیم تا افراد به سمت دلالی نروند بلکه به سمت تولید حرکت کنند. رشد نقدینگی نیز باید متناسب با ظرفیت تولید باشد. علت بحران نقدینگی این بود که نقدینگی از ظرفیت تولید بیشتر شد. متأسفانه محصول آموزش و پرورش و دانشگاه ما متناسب با نیاز بازار کار نیست از این رو دلالی به علت این که زود بازده هست رونق پیدا کرده و افراد به دنبال کار زمان بر نمی‌روند. لذا باید این زمینه‌ها را بست و پر هزینه کرد. یکی از کار‌های پر هزینه کردن دلالی با مالیات بر عایدی سرمایه است که ما رانت حاصل از این کار را ضبط کنیم. این که دولت تلاش می‌کند تورم را کنترل کند یک نوع بها دادن به تولید است. رشد تولید باعث کاهش تورم می‌شود لذا باید توجه را معطوف به تولید کنیم به واسطه قاعده و قانون‌گذاری باید به سمت‌وسویی را پیش بگیریم که هزینه‌ها کاهش پیدا کند و بهروری افزایش یابد. در واقع مسیر تولید سهل شود و مسیر‌های دلالی پر دردسر شود. قوامی در پایان گفت: اگر تولید واقعی زیاد شود اشتغال و مالیات هم زیاد می‌شود ما باید از مقدار، مالیات بگیریم نه از قیمت. از نیمه سال ۱۴۰۰ متوسط رشد نقدینگی از ۴۲ درصد به ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد. تا پایان سال ۱۴۰۰ مسیر تورم کنترل شد. متأسفانه به خاطر برداشته شدن ارز ترجیحی و افزایش قیمت‌های جهانی و نا آرامی‌های مهر‌ماه مسیر کنترل تورم کندتر شد. از کانال کسری بودجه تلاش شد تورم کنترل شود تا گرفتار کسری بودجه نشویم. لذا دولت در پایان سال ۱۴۰۰ برای تأمین طرح‌های عمرانی اوراق کمتری داد و پول بیشتری در نظر گرفت. کار دیگری که دولت در زمینه کنترل تورم انجام داد انضباطی بود که بر بانک‌ها حاکم کرد تا تراز نامه بانک‌ها ماهانه از یک حدی رشد نکند. پایان پیام/

aminkav

Leave A Comment

Recommended Posts

حضور فیروز کریمی در «سلمان فارسی» تکذیب شد+فیلم

تهیه‌کننده سریال «سلمان فارسی» گفت: ماجرای پیوستن افراد در هر حوزه‌ای به پروژه براساس مسیر قانونی و رسمی و برپایه قرارداد پیش می‌رود و اینکه یک نفر فارغ از این مسائل بگوید من در این سریال بازی می‌کنم، بی‌اساس است.

برپایی ۵۰ چای‌خانه حضرتی در شهرهای مازندران

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان مازندران از برپایی ۵۰ چای‌خانه حضرتی در شهرهای استان خبر داد و گفت: چای‌خانه‌های حضرتی با هدف ایجاد فضایی معنوی برای رفع خستگی رهگذران در معابر عمومی پارک‌ها همراه با برنامه‌های فرهنگی راه‌اندازی می‌شود.